Imprimeix

Socis

Els 7 socis del projecte i els seus membres multilingües aporten habilitats, experiència i competències diverses:

 

Logo LAKI Deutschland NEW Arpil 2014

Università Sapienza di Roma (Itàlia)

Logo SapienzaUniversitat Sapienza de Roma (Itàlia), Facultat de Medicina i Psicologia. Departament de Psicologia dinàmica i clínica.

La Universitat Sapienza de Roma, fundada el 1303 pel Papa Bonifaci VIII, és una de les universitats en funcionament més antigues del món i gaudeix de gran prestigi i posicionament internacional entre les grans universitats.
Des de la seva fundació fa més de 700 anys, Sapienza ha tingut un paper important en la història d'Itàlia i ha participat de manera directa en canvis significatius en els àmbits socials, econòmics i polítics. Ha contribuït al desenvolupament de la ciència a nivell italià i europeu en totes les àrees del coneixement. http://www.uniroma1.it/

Coordinadora: PhD Sabine Pirchio.
Autora del format narratiu amb Hocus & Lotus: Prof. Traute Taeschner.
Director del projecte: Pino Francese.

DinoCrocs FB DinoCrocs SpainEls petits dinocrocs Hocus i Lotus

Amb cua de dinosaure i dent i melic de cocodril, els dinocrocs Hocus i Lotus són els protagonistes de l'enfocament del format narratiu.

Els DinoCrocs parlen i ensenyen anglès, alemany, francès, italià i espanyol als nens

traute

Traute Taeschner

Catedràtica del Departament de Psicologia dinàmica i clínica de la Universitat Sapienza de Roma (Itàlia), Facultat de Medicina i Psicologia.
35 anys d'investigació en adquisició del llenguatge i bilingüisme. Autora de l'enfocament del format narratiu amb "Hocus & Lotus" per a l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües estrangere. Ha escrit "El professor màgic", "El sol és femení", "L'ensenyament de llengües estrangeres" i "Un enfocament psicolingüístic evolutiu en l'ensenyament d'una segona llengua".

Traute parla alemany, italià, portuguès, anglès i espanyol

pirchio Sabine Pirchio

Doctora en psicologia per la Universitat La Sapienza de Roma (Itàlia). Coordinadora dels projectes europeus BILFAM (Esdevinguem una família bilingüe !) i SOFT, Sabine ha escrit diversos estudis relacionats amb el format narratiu amb Hocus & Lotus.

Sabine parla italià, francès i anglès

 pinoPino Francese

És Enginyer electrònic i Director del projecte SOFT. Va dirigir anteriorment el projecte Bilfam.

Entusiasta dels projectes europeus en què ha participat, Pino parla italià, anglès, espanyol i portuguès.

 

Università Roma 3 (Itàlia)

Logo Roma 3

Ara fa 21 anys de l'activitat acadèmica desenvolupada pel projecte Roma Tre, que ha aconseguit destacar amb un perfil específic, el d'un d'aprenentatge dinàmic i eficient, i que ha obtingut reconeixement tant en el món universitari italià, com a nivell internacional.
Els seus 40.000 alumnes són fruit d'una estratègia d'èxit basada en l'oferta d'una extensa varietat de cursos, així com en la innovació que té com a objectiu la qualitat docent i la facilitació de l'accés dels joves al mercat laboral.
Compta amb 970 professors i 12 departaments de recerca. Inclou facultats d'arquitectura, econòmiques, dret, enginyeria, humanitats, ciències de l'educació, matemàtiques, física i ciències naturals i polítiques. http://www.uniroma3.it

Investigador: Doctor Giuseppe Carrus.
Investigadora i tutora: PhD Ylenia Passiatore.

carrusGiuseppe Carrus

Doctor en Psicologia de la Facultat d'Educació de la Universitat de Roma Tre (Itàlia). Realitza treballs d'investigació en l'àrea de la psicologia social orientada a la identitat i benestar individuals en relació amb el medi i la relació entre actitud i comportament en les àrees de medi ambient, nutrició i salut. És membre de diverses associacions científiques nacionals i internacionals i autor de nombroses publicacions científiques.
Giuseppe parla italià i anglès.

ylenia

Ylenia Passiatore

Doctora en Psicologia per la Universitat Sapienza de Roma (Itàlia). Realitza tasques d'investigació i va ser tutora del projecte europeu BILFAM (Esdevinguem una família bilingüe!) i SOFT.

Ylenia parla italià i anglès.

Fridanna maricchiolo 1

Fridanna Maricchiolo

Fridanna és investigadora a l'àrea de la Psicologia Social al departament de pedagogia de la Universitat de Roma Tre. Està especialitzada en comunicació no verbal i interpersonal, processos intergrupals, cognició social implícita, comportaments automàtics, i psicologia mediambiental. És membre de vàrias associacions científiques nacionals  i internacionales i autora de nombroses publicacions científiques  a nivel nacional i internacional.

Fridanna parla italià i anglès.

Stefano Mastandrea

Stefano Mastandrea

Professor associat de "Psicologia general" al Department d' Educació de la Universitat Roma Tre. La seva recerca  versa sobre la percepció visual, la psicologia de las arts i  la psicologia de las emocions. Es membre de vàries associacions científiques nacionals i internacionals i és autor de publicacions, entre les quals s'inclouen llibres i nombrosos articles publicats a revistes científiques nacionals i internacionals, així com algunes ressenyes publicades a ponències.

Stefano parla italià, anglès i francès.

 

Dinocroc International Training Institute srl (Itàlia)

Logo DITI

El Dinocroc International Training Institute srl (Institut Internacional de Formació Dinocroc) és propietari de la marca registrada i de la publicació i distribució dels productes i drets d'autor resultants dels treballs de recerca. Amb seu a Roma (Itàlia), la seva Directora executiva internacional és Giulia Francese. Per a més informació, visita: www.hocus-lotus.edu

Directora a Espanya: Eva Urquijo. Visita la web espanyola: http://www.dinocrocs.org/ 

giuliaGiulia Francese Solanes

Llicenciada en Biologia molecular, és la creadora dels petits DinoCrocs Hocus i Lotus. Ha col·laborat amb la professora Taeschner en les diferents etapes dels projectes d'investigació, per desenvolupar tots els materials del programa educatiu DinoCrocs.
Actualment dirigeix l'empresa ubicada a Roma, s'ocupa dels programes internacionals DinoCroc i participa activament en la filial espanyola.

Giulia parla italià, alemany, espanyol, portuguès i anglès.

evaEva Urquijo

És Llicenciada en Direcció de Màrqueting per l'Escola de Negocis ESADE i compta amb més de 15 anys d'experiència en les àrees de màrqueting, comunicació i organització d'esdeveniments. Com a Directora de Màrqueting i Comunicació a GE Capital Bank, lidera diversos projectes de qualitat Six Sigma. És també responsable del desenvolupament i distribució de l'estratègia de màrqueting i comercialització de DinoCrocs a Espanya.

Eva parla espanyol, català, anglès, italià, alemany i francès.

 

Universitat d'Edimburg-Bilingualism Matters (Regne Unit)

Logo Bilingualism matters

Universitat d'Edimburg-Bilingualism Matters està compost per un grup d'investigadors de la Universitat d'Edimburg que treballen en el desenvolu-pament del llenguatge i el bilingüisme en nens i adults. El seu objectiu és apropar els investigadors a la comunitat (famílies bilingües, docents i dissenyadors de polítiques).

 http://www.bilingualism-matters.org.uk/ 

Coordinadora: Professora Catedràtica Antonella Sorace.

Investigadora: Doctora Martha Robinson.

sorace

Antonella Sorace

Catedràtica de lingüística evolutiva a la Universitat d'Edimburg i fundadora i directora de Bilingualism Matters. El seu camp de treball es centra en la investigació i comprensió del llenguatge i el coneixement en parlants bilingües i monolingües; el seu objectiu és apropar la recerca a la percepció pública del bilingüisme en la societat.

Antonella parla italià i anglès. 

marta

Martha Robinson

Coordinadora: Doctora en Lngüística teòrica. Investigadora i col·laboradora voluntària a la Universitat d'Edimburg-Bilingualism Matters. Compta amb més de 20 anys d'experiència en l'ensenyament i aprenentatge de metodologies per a l'aprenentatge de llengües estrangeres en nens i adults. Actualment investiga l'adquisició del llenguatge en nens bilingües i monolingües centrada en el paper de l'input en l'aprenentatge interactiu natural i artificial d'idiomes.
Parla anglès, alemany i espanyol i té un coneixement funcional del francès, italià, portuguès i valencià.

 

Haute Ecole Pédagogique BEJUNE (Suïssa)

Logo HEP Switzerland

HEP-BEJUNE, Universitat d'Educació Docent opera a la regió Suïssa dels tres cantons Bern, Jura i Neuchâtel i és la institució de formació per al professorat més rellevant. Té més de 200 empleats que ofereixen formació inicial i continuada en l'àmbit de primària i secundària als estudiants, segons els requisits del sistema suís i estàndards internacionals per a la professionalització dels processos educatius.
La seva titulació en el camp de l'educació està reconeguda per la conferència Suïssa de Ministres d'Educació Cantonals. És la primera alta escola pedagògica Suïssa en obtenir aquest reconeixement.
El treball de recerca és una prioritat de HEP-BEJUNE com a part del procés de professionalització dels docents Suïssoshttp://www.hep-bejune.ch

Investigador: Professor Francesco Arcidiacono. 

arcidiaconoFrancesco Arcidiacono

És responsable dels projectes d'investigació i coordinador de la unitat d'investigació "Heterogeneïtat, integració escolar i relació pedagògica" en HEP-BEJUNE (Suïssa). També és Professor de Psicologia i Educació en les universitats de Neuchâtel i Lausanne (Suïssa).

Francesco parla italià, francès, anglès i espanyol.

Sheila Padiglia HEP Bejune small

Sheila Padiglia

És Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Neuchâtel, a Suïssa i en psicologia social per la Universitat de Bari, a Itàlia. En l'actualitat, ultima el seu doctorat en el camp de la psicologia sociocultural de l'aprenentatge. Compta amb més de deu anys d'experiència com a col·laboradora i coordinadora de projectes a nivell nacional i europeu en el camp de la investigació educativa (ESCALATE, KP-Lab). Desenvolupa també tasques com a formadora de formadors per HEP-BEJUNE, i en l’àmbit  de la formació d'educació infantil.

Sheila parla francès, italià, anglès i alemany.

Maria Antonietta Impedovo HEP Bejune

Maria Antonietta Impedovo

És Llicenciada en Psicopedagogia per la Universidat de Bari i Doctora en Tecnologia pedagògica por la Universidat de Macerata. Col·labora amb la unitat d'investigació de HEP-BEJUNE  "Heterogeneitat, integració escolar i relacions pedagògiques".

Maria Antonietta parla anglès i italià.

 

Kommunale Integrationszentren NRW (Alemània)

Logo LAKI Deutschland NEW Arpil 2014

Tots els centres municipals d'integració a Renània del Nord - Westfàlia (NRW) conformen una xarxa de suport a aquests centres mitjançant una unitat de coordinació estatal (Landeskoordinierungsstelle), composta per l'anterior Hauptstelle RAA NRW (Central de centres regionals per a la promoció de nens i joves de famílies immigrants a NRW) i per part del Centre de Competència per a la Integració del govern regional d’Arnsberg.
Landeskoordinierungsstelle cobreix les següents àrees :
- Primera infància i accés a l'escola primària. Desenvolupament intercultural d'aquests camps.
- Desenvolupament intercultural a l'escola.
- Transició escola - món laboral. - La integració com una tasca global i integral.
Per més informació, visita:  http://www.kommunale-integrationszentren-nrw.de/

Investigadora: Livia Daveri. 

Livia Daveri Deutschland

Livia Daveri

Llicenciada en Filologia romànica a Alemanya. Està especialitzada en "Consultoria per a l'ensenyament de l'alemany com a segona llengua" i "Habilitats per a la comunicació intercultural". Dirigeix el departament "Educació infantil i desenvolupament en l'àmbit de la interculturalitat a l'escola primària" al Landesweite Koordinierungsstelle der Kommunalen Integrationszentren de Renània del Nord - Westfàlia. Anteriorment va ocupar el càrrec de Hauptstelle CEOS de Renània del Nord - Westfàlia (centre regional d'educació, integració i suport a infants i joves de famílies immigrants, Essen).

Livia parla alemany, italià, francès i espanyol.

Miriam Weilbrenner Deutschland

Miriam Weilbrenner

Va estudiar a les universitats  de Colònia (Alemània) i Patras (Grècia) i és Llicenciada en Pedagogia orientada a l'educació intercultural i l'estudi de l'alemany com a segona llengua. Dirigeix "Educació infantil en edats primeres i desenvolupament intercultural dins el camp de l'educació infantil en edats primeres" al Landesweite Koordinierungsstelle Kommunaler Integrationszentren (LaKI) NRW, de North Rhine Westphalia (NRW). Lakl és assessora i consultora de les autoritats locals en temes d'educació multilingüe i gestió de la diversitat cultural transversal en institucions educatives. Els  centres de pre-escolar aporten formació, idees i programes per recolçar el desenvolupament lingüístic en nens i pares inmigrants per tal de potenciar les seves competències formatives. Hocus i Lotus és un d'aquests  programes.

Miriam parla alemany, anglès i grec.

 

Institución Pau Casals (Espanya)

Logo PauCasals

Institució Pau Casals és una empresa dedicada a la formació que compta amb un departament específic per gestionar la seva participació en projectes europeus.
Com a centre educatiu i de formació té com a objectiu ampliar la seva col·laboració en aquests projectes.

 http://www.paucasals.com/escuela/proyectos_europeos.html

Coordinador: José González.
Coordinadora: Cristina Pérez.

gonzales

José González

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. És coordinador i gestor de projectes europeus amb àmplia experiència en aquests, així com professor de comptabilitat financera, dret tributari i dret laboral en l’Institució Pau Casals, Barcelona.
José parla espanyol, català, anglès i francès

Cristina PerezCristina Pérez

Llicenciada en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, té un certificat de pedagogia de la mateixa universitat. És directora d'estudis del departament d'idiomes, professora d'anglès a l’Institució Pau Casals i TL per Cambridge English. Fa més de 10 anys que col·abora en diversos projectes europeus (HERMES, "Lingue in Piazza”, INCA, BILFAM i SOFT) com a traductora, coordinadora i desenvolupant materials didàctics per a l'aprenentatge del castellà com a llengua estrangera.

Cristina parla espanyol, català i anglès i té un coneixement funcional de l'italià.

 

UA-51160787-1