Imprimeix

Projectes d’investigació

La majoria dels socis que participen en aquest projecte fa més de 20 anys que col·laboren en diversos projectes europeus. A continuació resumim els darrers:

bilfam

BILFAM, Esdevinguem una família bilingüe! 2010 fins al 2012 -125 famílies de 5 països europeus van emprendre l'aventura d'aprendre una nova llengua amb els dinocrocs Hocus i Lotus. Projecte basat en el model d'ensenyament i aprenentatge "El format narratiu Dinocrocs" creat per la professora Traute Taeschner de la universitat Sapienza de Roma (Itàlia).

Aquest projecte de recerca, finançat pel Programa d'Aprenentatge Permanent de la Comissió Europea, es va iniciar l'1 de desembre de 2010 i va finalitzar al novembre de 2012.

Totes les famílies participants van disposar d'un tutor, una guia, els materials i activitats d'ús conjunt, així com d'assistència en línia a través de la pàgina web del projecte: www.bilfam.eu

L'estudi va analitzar la resposta de les famílies a aquesta nova experiència i l'aprenentatge aconseguit per nens i pares. Els resultats es van presentar en un esdeveniment final que va tenir lloc a cadascun dels països participants i es va difondre en altres estats europeus.

Fes clic en aquest vídeo per conèixer més sobre BILFAM. 

Video BILFAM Lets become a bilingual family English

 

bilinguismo0-6Bilingüisme dels 0 mesos als 6 anys

El projecte pretén ensenyar anglès amb els DinoCrocs a nens d' entre 3 mesos i 6 anys, en diverses llars d’infants i escoles de preescolar a Roma (Itàlia) perquè els nens creixin en un ambient bilingüe.

L'estudi es basa en recents avenços en neurociència segons els quals, les llengües apreses abans dels 3 anys d'edat s'emmagatzemen a la mateixa zona del cervell que la llengua materna. Els pares participen des de casa propiciant que els nens escoltin el CD i veient junts els dibuixos animats.

La durada del projecte és de 5 anys (actualment en marxa), després dels quals, les destreses adquirides pels nens participants en aquest estudi es compararan amb les d'altres nens de la mateixa edat que hagin après anglès per altres mitjans i amb les d'aquells que hagin assistit a escoles de preescolar bilingües.

 

dinotourDINOTOUR: Els dinocrocs viatgen als Balcans

Els DinoCrocs viatgen als Balcans va ser un projecte europeu d'investigació proposat per Consultoria de programes educatius (SL) amb seu a Bulgària i coordinat per Karolina Palchovska entre 2007 i 2010.

En col·laboració amb la Universitat Sapienza a Roma (Itàlia), la Fundació Euro Ed a Romania i la participació d'Hongria, el projecte va formar a professors de les escoles participants en el projecte per difondre i adaptar el model d'ensenyament dels DinoCrocs a aquests països, així com per recollir i analitzar les dades resultants.

 

UA-51160787-1