Imprimeix

SOFT: un projecte europeu per fomentar l'aprenentatge d'idiomes, la identitat cultural i la integració social

Posted in european commission

Aquestes són algunes de les iniciatives que la Comissió Europea duu a terme respecte a les llengües (fes clic en els temes per a més informació).

El segell de la llengua europea en el nou programa

La Comissió Europea ha definit les prioritats per als anys 2014-2015:

1. Els idiomes en la inclusió social.
2. Idiomes i esport. 

 

Els idiomes en àrees específiques

La Comissió Europea ha unit forces amb els governs dels estats membres, el Parlament Europeu i regions i socis de la societat europea amb la finalitat de:

  1. Oferir als ciutadans la possibilitat d'aprendre dues llengües addicionals a la seva llengua materna des de la primera infància.
  2. Crear societats més cordials, que afavoreixin el diàleg entre comunitats i individus diferents.
  3. Reforçar el paper de l'aprenentatge d'idiomes per millorar l'ocupació i la competitivitat.

 

Aprenentatge d'idiomes en la primera infància

  1. Afavorir el contacte dels nens ambllengües estrangeres en la primera infància pot accelerar el procés d'aprenentatge d'idiomes, millorar les destreses en la llengua materna, així com el rendiment en altres àrees. Per aquesta raó els ministres d'educació de la UE donen suport l'aprenentatge d'un mínim de dues llengües estrangeres des d'edats primerenques.
  2. A més d'establir les bases per a aprenentatges posteriors, l’aprenentatge d’ idiomes des de la primera infància influeix en les actituds de l'individu cap a altres llengües i cultures. Aquest fet justifica àmpliament les diverses iniciatives de la Comissió per impulsar i promoure nous estudis.

 

El programa d'aprenentatge permanent 

Com a programa insígnia finançat per Europa en el camp de l'educació i la formació, el Programa d'Aprenentatge Permanent (Lifelong Learning Programme, LLP en les seves sigles en anglès) fa possible que els individus busquin a Europa oportunitats d'aprenentatge noves i estimulants al llarg de la seva vida.

Es tracta d'un programa paraigua que integra diverses iniciatives educatives i de formació. LLP es divideix en quatre subprogrames sectorials i quatre programes anomenats transversals

  

UA-51160787-1